top of page
interview.jpg
harry cartoon met baloon fgvbfgdffdcvff.jpg

Over Harry Roekens

Trots op de gewonnen fotografieprijzen, deelname aan die expositie in het Zuiderzeemuseum, art Libelle zijn opdrachten voor die nieuw op te richten partij of die persoonlijke opdracht voor een herinnering aan dat prachtige hotel of die kerk waar je getrouwd bent, moedigt hem aan geweldige illustraties te maken van het huis waar je bent opgegroeid of de kerk die je lief is. Het motiveert hem tekeningen te maken van de dorpsgezichten, steden en monumenten waar wij zo van houden.

Harry; "De bekende rode draad in mijn hedendaags leven wordt gevormd door een gepassioneerde drive om te fotograferen en tekenen op de computer.

Ik vind de voordelen om te tekenen op computer erg groot. Je kunt de hoedanigheid van een dorp, stad, huis of voorwerp ongecompliceerd en simplistisch weergeven. In de hoedanigheid van moderne kunst is dat het kunstwerk niet langer gemaakt hoeft te worden volgens de klassieke regels. Met de eenvoudige lijnen en vormen van het computerprogramma Illustrator, teken ik stap voor stap een gebouw van een foto, puur op het oog."

Interview Noord-Hollands Dagblad 

 


 

"Voordat ik het tekenen op de computer ontdekte, heb ik altijd getekend en geschilderd met de traditionele materialen." (zie hier onder enkele voorbeelden)

bottom of page